Köksknivar

 

Köksknivar

Alla köksknivar kan ges en ny slipning, och få ett nytt liv. Även den gamla favoritkniven med kanske inte jättebra kvalitet i stålet, och som du kanske gett upp hoppet om. Med en ny grundslipning och uppdatering av slipvinkeln kommer du att märka en avsevärd skillnad i hur kniven skär i råvarorna.

Vi ger knivar av ”europeisk typ” en vinkel på emellan 15–20 grader per sida. Knivar av ”japansk typ”, med hårdare stål får en vinkel mellan 10–15 grader per sida, då dom är gjorda för att tåla en mindre vinkel. Har du önskemål om andra vinklar på dina knivar hör du av dig.

Alla knivar vi slipar poleras till högglans på eggen (bladet?) som standard!

Alla vill inte att kniven ska glida igenom råvaran som en högglanspolerad kniv gör. En del vill kunna känna lite motstånd i kniven. Självklart fixar vi det också. Det är bara att säga till i sådana fall, det kostar inget extra!


Jaktknivar

Jaktknivar ges en något högre vinkel, då de oftast kräver högre tålighet på eggen. (Man täljer kanske lite flisved till brasan?) eller råkar gå emot lite ben i hanteringen.

Fiskknivar

Fiskkniven kan med fördel ges en brantare vinkel på eggen, då de lättare ska kunna glida igenom mellan filé och ryggrad, eller filé och skinn. Fiskben är inte lika hårt som vanligt ben och knivbladet arbetar horisontellt, så man kan prioritera vasshet framför hållbarhet.

Osthyvlar

Att slipa om sin osthyvel är som att ge den ett nytt, mycket bättre liv. Akta bara tummen när ni skär en skiva ost efter slipningen, håll tummen under den bakre kanten på osten.


Prislista: Knivar 125 kr/st.

Sax (hushålls) 100 kr/st.

Osthyvel  60 kr/st.

Sekatör 100 kr/st.

Häcksax 150 kr/st.

Gräsklipparkniv 150 kr/st.

Yxor 125 kr/st.

Stämjärn 80 kr/st.

Knivar till köttkvarn  90 kr/st.

Trimmerskär  90 kr/st.

Frisörsaxar 220 kr/st.


Reparationer

Återställning av avbruten spets/ omformning av knivbladet 125 kr/st.


Nedslipning av grova hack ( < 3mm ) 100 kr/kniv.


Vid slipning av 4 eller fler objekt, skicka med din osthyvel så får du den slipad på köpet.


Har du något annat som du behöver få slipat?

Skicka en förfrågan på epost, ta gärna en bild och skicka med. Vi fixar det mesta.


Erbjudande för Värnamo tätort.

Kompisgäng – Arbetsplats - Familj

Är ni fem? eller fler som beställer varsin order med minst 3 objekt var samtidigt, så kommer vi och hämtar och levererar er order till den adress ni väljer!