Om SharpLab

 
 

Om oss

SharpLab bildades med målet att ge alla som gillar att laga mat, rätt förutsättningar att lyckas i köket. Vassa knivar är enligt oss A och O för att kunna nå de höga resultat man vill ha. Raka, fina, blanka snitt i råvarorna, utan att behöva såga sig igenom. Fördelarna med välslipade verktyg är stora.

Plötsligt behöver man inte vara proffs för att nå ett proffsigt resultat på tallriken. Att med några enkla snitt få perfekta garnityr till en festmåltid blir nu verkligt och framför allt roligt. Att kunna skära så tunna skivor man vill, utan att kniven sätter begränsningar. Att skära upp kött, fågel, fisk och presentera på tallrik eller uppläggningsfat blir en upplevelse istället för en vånda.
Vi ger er den äkta känslan av sann matlagningsglädje!


Samma sak med övriga saker vi slipar.
Vi vill leverera verktyg som är kvalitetsslipade, så att användare kan ägna sig åt det man tänkt sig och få ett bra resultat. Inte bli frustrerad över slöa verktyg som saktar ner arbetet och försämrar resultatet. Vi ger er rätt förutsättningar för ett utmärkt resultat. Oavsett vad du gör och vilka redskap du använder. Vi slipar på långsamtgående maskiner med vattenkylda våtstenar. Då garanteras att vi inte på något sätt äventyrar härdningen i knivarnas stål.
Självklart kan vi också handslipa er kniv om ni så önskar. Då detta är en tidskrävande metod, är också priset ett annat. All handslipning sker på våtstenar av hög kvalitet. Ring oss för förfrågan om handslipning. Ta gärna en bild på kniven och skicka som sms. Detta underlättar för oss att få en korrekt prissättning.

Vår slipmetod är den mest skonsamma. Vi slipar på långsamtgående, vattenkylda stenar, som aldrig höjer temperaturen i stålet. Då ändras inte molekylstrukturen i knivbladen, vilket innebär att dina knivar håller skärpan längre.

Sharplab arbetar med maskiner från Tormek. Maskiner tillverkade i Sverige. (Det är för övrigt samma maskiner som Svenska Kocklandslandslaget använder sig av!) Frånsett slipning för hand, är detta enligt oss, den absolut bästa tekniken för att få en jämn sylvass egg.

Lämning och hämtning:

Adress: Norråsvägen 8B
331 35 Värnamo

Ring gärna innan för att se till att vi finns på plats för att kunna ta emot/lämna era saker.
Telefonnummer: 070 33 48 647

Utnyttja gärna vårt hämtningserbjudande. Är ni 3 eller fler som tillsammans har minst 15 saker att slipa, så kommer vi och hämtar och levererar dem hos er inom Värnamo tätort.

När vi är färdiga med din order, får du ett meddelande via mejl eller sms, från oss. Packa dina knivar och dylikt så väl du kan. Vi kommer att leverera i samma förpackning. Vi tejpar in eggen på kniven för att skydda den, och dina händer, vid leverans. Vi använder inte ytterligare förpackningsemballage, om det absolut inte behövs. Detta är del av vårt miljötänk. Beroende på arbetsbelastning tar slipningen normalt, 2-4 dagar.


Kontakt

Org.nr: 559176-8485
Swishnr: 123 271 76 84
PGnr: 91 65 40-8

SharpLab Ab
Norråsvägen 8B
331 35 Värnamo